- Tècniques de detecció de Glúcids: ús del reactius Fehling i Lugol.
- Apartats d'una pràctica: títol, objectiu, procediments, observació i conclusió.
- Procediment amb el lugol i amb el Fehling (cal escalfar).
- Resultat positiu per Fehling amb sucres reductors: color teula (el color inicial és blau)
- Resultat positiu per Lugol: lila-negra (el color inicial és marró)
- Detecció de Glúcids en aliments: llet, patata i farina de blat.
- Conclusions:
- El reactiu Fehling dóna positiu amb la glucosa
- El lugol dóna positiu amb el midó.
- La llet conté un sucre reductor (la lactosa) però no conté midó.
- La patata conté midó però conté glúcids reductors (monosacàrids).
- La farina de blat conté midó però no conté glúcids reductors.
Aquest blog està creat amb la intenció de que ens serveixi com a eina didàctica tant als meus alumnes del curs de PACFGS com a mi. La idea és anar afegint-hi cada dia els continguts que s'han treballat a l'aula, així com links o altres documents interessants segons el tema tractat. També m'agradaria que fos un espai on els alumnes poguessin compartir aquells recursos, dubtes o curiositats que apareguin sobre la marxa. Us animo a que anem cap endavant tots alhora. A veure que tal surt! ;)
Aquest espai està adreçat als meus alumnes d'enguany, curso 2010-2011. Aquí es podran consultar els continguts treballats a l'aula per a les tres matèries de l'àrea de ciències que jo mateixa imparteixo, MATEMÀTIQUES, BIOLOGIA I QUÍMICA, en el curs de preparació de les proves d'accés als cicles formatius de grau superior.
viernes, 14 de enero de 2011
BIO: Pràctica de detecció d'aliments per colorimetría. 14/1/11
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario