- Repassem ciclació d'un monosacàrid. -OH hemiacètàl·lic: caràcter reductor dels monosacàrids i alguns disacàrids.
- Prova de detecció de presència de monosacàrids per colorimetría. Reactiu Fehling
- Repassem enllàç glucosídic. La sacarosa i els polisacàrids perden el OH hemiacetàl·lic i ja no són reductors.
- Principals exemples de monosacàrids, disacàrids i polisacàrids.
- Altres glúcids anormals, amb altres grups funcionals afegits.
- Altres polisacàrids: quitina, àcid hialurònic, mureïna, heparina, condroïtina, agar-agar, pectina, glucoproteïnes, glucolípids...
- Principals funcions biològica dels glúcids:
- Energètica: Glucosa i glucògen (o glicògen). Regulació dels nivells de glucosa en sang en l'humà gràcies a la insulina i el glucagó
- Estructural: Cel·lulosa, a la qual anomenem "fibra" quan en parlem de dietètica. També quitina, mureïna, condroïtina...
- Metabòlica: àcids ascòrbic ( un glúcid anormal) és la vitamina C.
- Exercicis 1, 2, 3 i 4 de les pàgines 137, 138, 139 i 140 respectivament.