- Com actuen els enzims:
- disminuint l'energia d'activació per a que es doni una reacció química.
- Facilitant el contacte dels substrats implicats.
- Inhibició de l'acció enzimàtica.
- inhibició competitiva: l'inhibidor i el substrat competeixen per l'enzim, s'uneixen al mateix punt de la molècula de l'enzim.
- reversible. Exemples.
- irreversible: es danya l'estructura de l'enzim. Exemples.
- Inhibició no competitiva. Exemples.
- En molt casos l'inhibidor és un producte final d'una via metabòlica, el qual actua sobre el primer enzim de la via: inhibició per retroalimentació (feedback)
- Enzim al·lostèrics.
- Definició i característiques
- Classificació: hidrosolubles i liposolubles. Exemples
- Definició i propietats.
- Funcions biològiques. Exemples
- Classificació segons la seva estructura:
- Àcids grassos. Com són. Saturats i insaturats. Exemples.
- Acilglicèrids: Esterificació d'àcids grassos amb la glicerina (propanotriol).
- Triglicèrids (de reserva energètica, al teixit adipós)
- Fosfoglicèrids: caràcter amfipàtic, és a dir, amb una part polar(hidròfila) i un altra part apolar(hidròfoba). És per això que formen la doble capa lipídica que forma la membrana plasmàtica.