- Error absolut: diferencia amb el valor exacte. (sempre és un valor absolut, sense signe)
- El valor exacte es pot calcular com a mitjana ponderada de totes les medicions que es fan sobre la mateixa mesura.
- També podem calcular el error absolut quan fem un truncament o arrodoniment d'un nombre irracional, amb decimals il·limitats, ja que sempre es comés un error. Aquest error serà menor quantes més xifres decimals es considerem : aixó es considera a l'ordre de la aproximació).
- Error relatiu: es dóna inormació sobre l'error comés en comparació amb el valor exacte, de la precisió de les valors utilitzats. (primer exemple de la pàg 33 del llibre: l'error absolut es més petit en el cas a però comparat amb el valor exacte, l'error relatiu és més gran)
- Fita d'error absolut: l'error absolut màxim que podem cometre, depenent del ordre de l'aproximació que prenem, es a dir és l'acotació de l'error que considerem en cada cas.
- Correcció dels exercicis de deures sobre operacions amb nombres racionals, nombres irracionals i intervals. (Recordem: infinit o -infinit, sempre s'agafen amb interval obert).
- Concepte de potència: Base "a" i exponent "n" , es multiplica tantes vegades la base entre si com indica l'exponent an
- Propietats de les potències: Quadre de la pàgina 37.
- Assenyalem que :
- un exponente negatiu però amb una base positiva mai serà negatiu a-2 = 1/ a2 Es a dir, un exponent negatiu es el mateix que posar l'invers de la base amb un exponent positiu
- (a+b)2 no es a2 + b2 Recorda les identitats notables:
- a0 = 1
- a1 = a
- Deures:
- Llegir "fites d'error absolut", pàg.33
- 1r exercici, pàg. 34
- exercici 7, pàg. 35
- exercici 1, pàg. 45
No hay comentarios:
Publicar un comentario